За три роки Держрезерв  сплатив  державі  понад 425 млн грн

Про це повідомив під час публічного звітування за 2018 рік Голова Держрезерву Вадим Мосійчук. Ця цифра стосується податків та інших нарахувань, зокрема Агентством було сплачено до держбюджету 16 млн грн, підприємствами – 310, 6 млн грн, організаціями – 88, 6 млн грн.  У той ж час як  загальний фонд держбюджету на цей період на Держрезерв складав 312,5 млн грн.

На утримання усієї системи Держрезерву (на  зарплату, нарахування та оплату компослуг та енергоносіїв) у 2018 році з державного бюджету було виділено 124 млн грн, в той же час лише за останній рік сплачено податків та зборів до державного бюджету в сумі 129 млн грн.

За підсумками 2018 року державні організації системи Держрезерву отримали надходжень у розмірі 104,7 млн грн. Це на 53% перевищило річний план. За останні 4 роки цей показник зріс  у 2,5 рази, і це не зважаючи на те, що у 2018 році кількість державних організацій за рахунок трансформації у державні підприємства зменшилася. Чистий дохід державних підприємств зріс у 2018 році до 470,5 млн грн. Левову частку зароблених коштів підприємства та організації Держрезерву вкладають у модернізацію, у  2018 році  на це витрачено 90 млн грн.

«Після виходу Держрезерву за останні кілька років на стабільно зростаючі показники  - доходи, накопичення, стягнення боргів тощо, на 2019 головними пріоритетами ставимо розвиток людського капіталу, стратегічний менеджмент ( перехід на 3 та 5 річне планування діяльності по вертикалі та горизонталі) та приведення у відповідність балансу системи із врахуванням боргів попередніх періодів, - наголосив Вадим Мосійчук, - нові завдання Державного агентства резерву України сфокусовані на поліпшенні всіх аспектів діяльності через економічне зростання та ефективний менеджмент».

Детальніше про досягнення 2018 року дізнавайтеся із презентації.