Зустріч Голови Держрезерву Вадима Мосійчука і Міністра економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва допомогла вирішити стратегічні питання та подолати внутрішні конфлікти

Все, що відбувається – відбувається на краще. Напруження, що склалась навколо ініціювання МЕРТ дисциплінарного провадження відносно голови Держрезерву має й свої позитивні наслідки.

Питання й досі не знято, не вирішено, і ще комісія поки не розпочала свою роботу . Проте, відбулась відверта зустріч із Степаном Кубівим, де обговорили усе «наболіле». Більшість питань спричинені неналежними комунікаціями між відомствами. До речі, про це було зауважено у звіті аудиторів МЕРТ, що здійснювали перевірку у Держрезерві в червні цього року.

Також були з’ясовані причини, що слугували підґрунтям для непорозуміння між відомствами — кулуарні спроби окремих осіб зірвати якісні зміни у реформуванні системи Держрезерву. Щодо цих випадків зараз проводиться внутрішнє розслідування.

Ми трохи захопились своїм бажанням швидких змін і недостатньо приділяли уваги діалогу з МЕРТ. Але зустріч з міністром продемонструвала, що спільними зусиллями ми подолаємо всі проблеми.

Держрезерв зі свого боку зробить відповідні висновки, в тому числі і кадрові.

Дякуємо Міністру Степану Кубіву за принципову позицію і бажання допомогти Держрезерву вирішувати як стратегічні завдання, так і внутрішні конфлікти, що заважають рухові. Певні, оперативне втручання у не просту ситуацію пришвидшить реформу системи Держрезерву!