«Зірка» приймала у себе представників Служби берегової охорони США

18 липня 2018 року на ДО ««Комбінат «Зірка», що входить до системи Державного агентства резерву України, відбулася робоча зустріч представників нафтових комбінатів Держрезерву із  представниками Служби берегової охорони США та Мін інфраструктури України.

Під час зустрічі гості ознайомилися з особливостями роботи комбінату,  обговорили поточний стан системи реагування на надзвичайні ситуації – організаційну структуру, людські ресурси, наявне обладнання, а також рекомендації щодо необхідних змін існуючої системи ліквідації розливів нафти тощо. Як зауважили учасники зустрічі, великим плюсом було б  проведення практичних навчань, які б показали проблематику та рівень готовності реагувати на технологічні аварії при перевалці нафтопродукті по воді.

Зазначимо, що візит Служби берегової охорони США було здійснено у рамках надання технічної допомоги за підтримки Посольства США щодо оцінки спроможності України реагувати та ліквідовувати наслідки проливів нафти на річках та морських портах, розташованих у гирлах річок.