Законність на боці державних інтересів: Верховний суд України виніс ще одне рішення на користь Держрезерву

Верховний суд України у позові ТОВ «Агропромисловий союз Харківщини» до ДП «Хлібна база № 85», що входить до єдиної системи держрезерву,  виніс рішення на користь Держрезерву, чим вкотре підтвердив свою фаховість, законність у відстоюванні державницьких інтересів. Таким є результат судової епопеї, яка триває з 2016 року.

Суть справи полягає в тому, що колишнє керівництво ДП «Хлібна база № 85»,Харківська обл., за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Борошно покровське» та ТОВ «Покровське борошно» розтратили 5,5 млн. грн.  державного підприємства. Під час перевірки було виявлено безпідставне перерахування коштів ТОВ „Покровське Борошно” за кукурудзу, поставка якої не здійснювалась. Такі дії є нічим іншим, як привласненням та розтратою майна, що завдало значних збитків державі.

Однак ТОВ «Агропромисловий союз Харківщини» звернулося до господарського суду Харківської області з позовною заявою про стягнення заборгованості за договором поставки. Держрезерв неодноразово подавав касаційні скарги. За офіційним зверненням Держрезерву  НАБУ відкрили  кримінальну справу за фактом вчинення правопорушень, які призвели до нанесення  державі збитків  в особливо великих розмірах. І останньою інстанцією, яка стала на захист державних інтересів у цій справі, став Верховний суд України.

«Протягом трьох років Держрезерв здійснює жорстку й послідовну політику по викоріненню корупції у системі, –  наголосив очільник відомства. – Усі ті, хто хоче нажитися за рахунок злодіянь, мають розуміти, що закон один для всіх. Ми впевнені, що остаточне рішення буде законним і неупередженим».