Закон і справедливість на боці Держрезерву

Верховний Суд в оновленому складі скасував усі заангажовані рішення у справі Держрезерву та ТОВ «Столичний млин», ДП «Дунаєвецький КХП» та ТОВ «Астравест», яка розглядалася тривалий час.

«Завдяки принциповій, державницькій і законній позиції Верховного Суду, нам вдалося відстояти інтереси держави, – наголосив Голова держрезерву Вадим Мосійчук. – Наразі усі претензії та рішення попередніх інстанцій проти Держрезерву скасовано, і ми докладемо усіх зусиль, щоб довести цю справу до логічного завершення.»

Слід зазначити, що у 2016 році Держрезерв намагався реалізувати згадані 12 тис. тон зерна на аукціоні. Серед учасників аукціону був і Дунаєвецький КХП. Однак члени аукціонного комітету визнали аукціон таким, що не відбувся, через підозру участі у змові учасників з метою отримання мінімальної ціни. По аналогічним лотам в ході аукціону вартість піднялась на понад 220%, по цьому ж лоту – лише на 0,2%. Це й стало підставою для того, аби  члени аукціонного комітету відмінили торги. Держрезерв кваліфікував це як  актиконкурентні узгоджені дії, тому й окрім суду звернувся до правоохоронних органів та до Антимонопольного комітету України з проханням відкрити кримінальне провадження щодо шахрайських дій учасників аукціону та їх попередньої змови. Слідчі дії на цей час по зазначеному кримінальному впровадженні тривають.