За 11 місяців державні організації перевиконали план на 50%

Фінансові показники державних організацій Держрезерву за останні три роки системно зростають, що свідчить про збільшення конкурентоспроможності та можливостей для розвитку комбінатів. За 11 місяців 2018 року отримані ними надходження сягнули понад 95 млн грн, що більше навіть річного плану на 18%. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року ріст складає 117%.
Якщо розглядати за напрямками діяльності, то склади та холодильники від надання платних послуг отримали близько 65 млн грн, нафтові комбінати – 28 млн грн.
У трійку лідерів за показниками ввійшли «Комбінат «Прогрес»» - 32 млн грн, «Комбінат «Айстра»» - 20 млн грн, «Комбінат «Світанок»» - 8 млн грн.
Саме за рахунок надходжень від надання платних проводиться модернізація комбінатів, виконується  реконструкція та  капітальні ремонти, проводяться заходи по енергоефективності та  оптимізації виробничих процесів.

Всього до сфери управління Держрезерву входить 12 державних організацій, серед яких склади та холодильники – 6 комбінатів, нафтові бази – 5 комбінати та НДІ «Ресурс». До травня поточного року державною організацією був також комбінат «Салют», після чого його було трансформовано в державне підприємство.