Ярослав Погорілий: «Ми припиняємо практику корупційних схем»

«Затриманий, у п’ятницю 31 січня, спільно детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ чиновник Держрезерву розробив схему, яка б нанесла збитків державі більш як на 100 млн. грн.», – повідомив Ярослав Погорілий, голова Державного агентства резерву України.

Зокрема він зазначив, що підозрюваний пропонував йому «закрити очі» на реалізацію за заниженою (в чотири рази) ціною товарів, які підлягали реалізації в рамках розбронювання, а вигоду, яка би становила приблизно 60-70 млн розділити між учасниками «схеми». Окрім того, в планах затриманого чиновника була реалізація, також за заниженою ціною, 9 тис тон якісного зерна, яке є власністю держави. 

«Я ніколи не погоджуся на участь у будь-яких «проектах», які можуть нанести збитки державі. Ще раз наголошую­ – про будь-яку пропозиції подібного характеру будуть повідомлені відповідні правоохоронні органи», – зазначив Ярослав Погорілий, голова Державного агентства резерву України.