Вкотре Верховний Суд став на захист інтересів Держрезерву

За результатами розгляду касаційної скарги Держрезерву Верховний Суд скасував рішення першої та апеляційної інстанції щодо задоволення вимог ТОВ «Агропромисловий союз Харківщини», яке позивалося до ДП Держрезерву «Хлібна база № 85» про стягнення заборгованості за договором поставки сільськогосподарської продукції в розмірі 5, 5 млн. грн. Виходячи з матеріалів справи, з боку попереднього керівництва ДП «Хлібна база   № 85» ці кошти було безпідставно перераховано ТОВ «Покровське Борошно» у січні 2016 за кукурудзу, поставка якої фактично не здійснювалась.  

Однак Верховний Суд вкотре підтвердив свою професійність та готовність відстоювати інтереси держави. Вивчивши усі підводні камені справи, підтвердив неправомірність судового рішення господарського суду Харківської області про стягнення з ДП «Хлібна база № 85» 5,5 млн. грн. Більше того, за обґрунтованими підставами того, що оспорюваний договір був підписаний із підробкою підпису уповноваженої особи, справа була направлена на  судову почеркознавчу експертизу для дослідження усіх первинних документів, а також встановлення підстав та обґрунтованості зобов’язань за договором.

Зловживання службовим становищем колишнім директором Л. Шашковою та іншими працівниками,  які проводили численні махінації та господарські операції в ручному режимі без дотримання норм законодавства, завдало значних збитків державі. Нагадаємо, що за результатами внутрішнього розслідування  колишні керівники та працівники, які свідомо завдавали шкоди та порушували законодавство, були звільнені, а в НАБУ було відкрито ряд кримінальних проваджень щодо  цих осіб.