Виїзна нарада по агронапряму на ДП «Златодар»

Важливі питання готовності до початку нового маркетингового року обговорили керівники агропідприємств Держрезерву спільно з Головою відомства та представниками місцевої влади на виїзній нараді, яка відбулася 8 червня на ДП Златодар, м. Золотоноша.

Місце для наради обрано не випадково, адже ДП «Златодар» є лідером серед підприємств системи держрезерву за обсягами приймання. У 2017/2018 маркетинговому році «Златодар» прийняв понад 90 тис. тон зернових. Директор підприємства показав свої володіння, похвалився тим, що уже зроблено й поділився планами. Приємно відзначити, що рука господаря відчувається в усьому - велика територія площею в 27 гектарів ретельно прибрана та впорядкована. 

 «Самому приємно пройтися таким чистим двором, - усміхається директор «Златодару» Валерій Буркацький. - Підприємство стабільно працює і розвивається. Ми вкладаємо кошти у модернізацію власних потужностей, маємо можливість виплачувати достойну зарплату, сплачувати податки у державну скарбницю.»

Відрадно, що ДП «Златодар» має підтримку й з боку місцевої влади — як міської ради, РДА, так і облдерж­адміністрації. Участь у засіданні взяли перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Денисенко.

Уже з липня державні підприємства розпочнуть прийом зерна. Тому актуальним є перегляд тарифної політики, а також планів щодо освіження зерна Держрезерву. Учасники наради також розглянули особливості  закупівлі зерна Державним резервом та готовність державних підприємств до зберігання. Детально зупинилися на поточному стані справ щодо створення ДП «Агрорезерв».

Приємно відзначити, що усі агропідприємства повністю готові до нового маркетингового року й відкриті до активної співпраці з зерновими трейдерами, фермерами та іншими поклажодавцями.

Довідково

На сьогодні 10 активних агропідприємств Держрезерву потужністю більше 1 млн. тонн пропонують свої послуги з приймання, очищення, зберігання, сушіння та відвантаження ранніх та пізніх зернових,  виробництва борошна та комбікормів, послуги з переробки зерна, жита. Сертифіковані лабораторії, оснащені сучасним обладнанням, забезпечують контроль якості матеріальних цінностей на всіх етапах.

Про результати роботи цифри говорять самі за себе:  якщо у 2015 році  чистий фінансовий результат усіх підприємств аграрного напряму, що входять в систему держрезерву, складав  5,4 млн. грн, то у 2016 році ці  підприємства отримали 10,6 млн. грн. чистого прибутку, а за 2017 року чистий прибуток становить  12,5 млн. грн.