Вітаємо директора Комбінату «Айстра» із високою урядовою нагородою

Заслужену нагороду - почесну грамоту Кабінету Міністрів України, отримав директор однієї з найпотужніших нафтових організацій Держрезерву.  Віктор Володимирович Гречко присвятив своє життя становленню, розвитку та зміцненню державного матеріального резерву України, адже «Комбінат «Айстра» є його першим і незмінним місцем роботи протягом багатьох років. Трудову діяльність Віктор Володимирович розпочав на комбінаті молодим спеціалістом у 1980 році.

Сьогодні Віктора Володимировича знають як досвідченого керівника, господарника та управлінця. Він докладає максимум зусиль для збільшення доходів спеціального фонду організації ( за 2017 рік становили 11 млн грн, а у 2019 сягнули понад  20 млн грн)

Під керівництвом Віктора Володимировича у 2018 році успішно завершено виконання трирічного плану розвитку комбінату, внаслідок реалізації якого за рахунок власних коштів організації проведено модернізацію резервуарного парку та оновлено основні засоби.  Тільки у 2018 році у розвиток комбінату вкладено 14 млн грн (70% надходжень).

Так, першими в галузі збудовані дві продуктонасосні станції відкритого типу, встановлені рівнеміри на резервуарах та лічильники-масоміри на трубопроводах, прокладені нові продуктопроводи, введено в дію систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій та пінного пожежогасіння, збудовані залізничні і автомобільні ваги.

Випробувальну лабораторію укомплектовано новітніми приладами, що дає змогу провести її акредитацію і вивести на ринок послуг з випробувань всіх видів світлих нафтопродуктів. На кшталт європейських нафтобаз впроваджено систему дистанційного контролю за обігом матеріальних цінностей в зонах митного контролю та автоматичного наливу нафтопродуктів і закладено елементи автоматичної передачі даних з акцизного та митних складів.

Після перебування керівника на сучасних європейських підприємствах, які використовують світові досягнення у відповідних галузях, на комбінаті запроваджені новітні технології збереження енергоресурсів, що дало змогу повністю відмовитися від газопостачання, а встановлені вперше в системі Держрезерву теплові насоси дозволяють зекономити в міжсезоння сотні тисяч бюджетних коштів.

Завдяки виваженій і цілеспрямованій політиці директора вдалося суттєво оновити виробничі потужності, придбати абсолютно нову протипожежну і будівельну техніку та підтримувати резервуарний парк в повній готовності до приймання повного обсягу нафтопродуктів відповідно до плану спеціалізації.

 Сучасне обладнання та висока ступінь автоматизації дозволили оптимізувати виробничий процес та  скоротити  виробничо-експлуатаційні  видатки, що в свою чергу  зумовило стійкий ріст доходів організації.

Завдяки своєму новаторському підходу, директор створив принципово нову систему управління колективом, основою якої стали людяність, взаємоповага та доброзичливість, вміння зрозуміти потреби працівників.

Віктор Володимирович зарекомендував себе як вмілий організатор, компетентний, виважений, вимогливий до себе та оточуючих керівник. Виявив високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості, досконало володіє ефективними формами і методами процесу управління державною організацією.

Основними життєвими принципами Віктора Володимировича є повага до людей, пріоритет державних та суспільних інтересів.

За вагомий особистий внесок у розвиток системи державного матеріального резерву, високий професіоналізм, бездоганну роботу, значні трудові досягнення Гречко В.В. має відомчі заохочувальні відзнаки – у 2004 році нагороджений нагрудним знаком «Знак пошани Держкомрезерву України»; у 2005 році нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник держрезерву України»; у 2017 році нагороджений Почесною грамотою Держрезерву. За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку системи державного резерву України у 2011 році нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.