Верховний суд на боці інтересів Держрезерву

Вкотре Верховний суд України на підтвердження своєї неупередженості й професійності виніс рішення на користь державних інтересів. Цього разу  своєю Постановою ВСУ повністю відмовив ТОВ «Акцепт» у задоволені його позовних вимог.

Суть справи полягала у тому, що ТОВ «Акцепт» звернулося до суду з позовом до Державного агентства резерву України про визнання недійсним рішення аукціонного комітету Держрезерву щодо реалізації зерна. Однак Держрезерв у судовому порядку зумів довести, що ТОВ «Акцепт» разом з іншими суб’єктами господарювання своїми спільними діями сприяли спотворенню результатів конкурсу, шляхом погодження дій, що дозволило їм контролювати хід аукціону.

Керуючись нормами чинного законодавства, аукціонний комітет Держрезерву торги відмінив через ймовірну змову для навмисного заниження ціни торгів учасників (ТОВ «Столичний млин», ТОВ «Акцепт», ДП «Дунаєвецький КХП» та ТОВ «Астравест»).

Виходячи з вищевикладених обставин та наявних у матеріалах справи  доказів, суд дійшов висновку, що торги відмінено з метою недопущення нанесення державі збитків, оскільки вбачається відсутність добросовісної конкуренції внаслідок ймовірної змови учасників аукціону.