Вадим Мосійчук презентував потужності Держрезерву як логістичних центрів для експортних українських товарів в КНР

«Держрезерв стає першою державною офіційною структурою, яка відкриває «Новий Шовковий шлях» з України в Китай та стає надійним партнером у великому логістичному ланцюгу, – наголосив  на Українському форумі Шовкового шляху у своєму виступі Голова Держрезерву. – Вже зараз ми робимо активні кроки у цьому напрямку спільно з Мінінфраструктури, і впевнені, що за підтримки Кабінету Міністрів України співпраця з КНР вийде на якісно новий рівень».

У рамках домовленостей Держрезерву з китайською Корпорацією матеріалів та ресурсів Чженжоу Інтернешнл Хаб уже погоджено нові маршрути курсування потягів з Чженчжоу до Словаччини, Польщі, Угорщини, які  проходитимуть територією України. Наступним етапом буде розширення проекту і початок експортних поставок українських товарів продуктової групи до КНР.

«Держрезерв володіє великими зберігальними та виробничими потужностями в аграрному напрямку, також має сім великих логістичних осередків, диверсифікованих один від одного, – зазначив очільник Держрезерву. – З часом перелік логістичних центрів збільшиться, адже до проекту ввійдуть і наші виробничі потужності аграрного напряму, що знаходяться поруч з портами».

Зауважимо, що організатори Форуму - Українська асоціація Шовкового шляху SilkLine - потужна комунікаційна платформа, яка уже вдруге збирає представників влади, бізнесу та громадськості України та Китаю для обговорення перспектив українсько-китайського партнерства. Про нові цікаві можливості для Держрезерву під час Форуму Вадим Мосійчук подискутував із Надзвичайним та Повноважним Послом КНР в Україні Ду Вей. Також Голова обмінявся досвідом із колегами з Грузії та Білорусі, про поглиблення ділового партнерства поспілкувався з представниками Альянсу міст Шовкового шляху.