У Держрезерві презентували стратегічні плани розвитку

На Погоджувальних радах, які відбулися на ДО «Комбінат «Дніпро»»,  м. Сміла, та ДО «Комбінат «Рекорд»», м. Житомир, керівники підприємств та організацій презентували стратегічні плани розвитку на 3-5 років. Слід зазначити, що саме стратегічне планування заявлено серед головних пріоритетів на 2019 рік у Держрезерві.

Зауважимо, що такий вид планування є новим для системи, довготривалі плани розроблено вперше. Для обговорення підходів до розробки планів розвитку на 3-5 років, пошуку шляхів виконання поставлених завдань, обміну досвідом та активізації творчого потенціалу попередньо керівники та фахівці системи Держрезерву збиралися на тренінг. Під час діалогу учасники обговорили послідовність основних процесів планування, вимоги, SWOT-аналіз, види стратегій, визначення пріоритетів та цілей, розробку фінансового плану, моніторинг показників. І це дало свій результат під час презентації самих стратегічних планів. Керівники показали досить високий рівень підготовки планів із чітко визначеною місією, дорожньою картою та стратегією розвитку.

Спільним у всіх підприємств та організацій є бажання розвиватися, модернізуватися, збільшувати потужності й доходи, посилювати конкурентоздатність та залучати інвестиції. Однак кожен, зважаючи на специфіку, місце розташування та інші особливості діяльності, вибудовує своє бачення оптимально вигідної стратегії розвитку.

Так, наприклад, ДП «Куліндорівський КХП» бачить себе експортно-орієнтовним підприємством і до 2021 року планує збільшити питому вагу експорту, як мінімум, удвічі. «Хлібна база № 76» позиціонує підприємство в майбутньому як маршрутний елеватор та митний склад. Питома вага доходу в «Охтирського КХП» від надання послуг сушіння, тому й надалі підприємство модернізуватиме цей напрям до найсучаснішого рівня. "Чортківський КХП" планує запустити лінію виробництва житнього борошна.

ДО «Укрпродконтракт» має найвигідніше розташування до Європи  й найбільший попит на зберігачів, які експортують грибно-ягідну продукцію за кордон, тому у планах побудова нового потужного холодильника на 1500 кв.м. «Комбінат «Дніпро»» своєю місією задекларував створення сучасного логістичного хабу в центрі України.

Нафтовий напрям Держрезерву планує збільшити рівень завантаженості, модернізувати резервуарний парк до європейського рівня, а також нафтові комбінати Держрезерву бачать себе через 3 роки основними зберігачами мінімальних запасів нафтопродуктів.

У планах НДІ «Ресурс» оновлення обладнання, розширення акредитації та отримання ліцензування для лабораторних досліджень хіміко-біологічних чинників та забезпечення потреб не лише держрезерву, а й конкурентності на ринку цих послуг.

«Загалом, виконаною роботою ми задоволені, - зауважив Голова Держрезерву Вадим Мосійчук, - у когось плани більш амбітні, у інших скромніші, але усі притримуються загального курсу Держрезерву, який спрямований на розвиток людського капіталу, модернізацію, посилення конкурентоспроможності за рахунок енергоефективності, залучення зовнішніх інвестицій. Тепер переходимо від запланованого до справ!»