У Держрезерві підбили підсумки фінансових надходжень за 9 місяців

Державні організації системи Держрезерву за 9 місяців 2018 року суттєво збільшили фінансові показники та уже фактично перевиконали річний план. «Значні фінансові надходження та висока ефективність роботи  є результатом модернізації підприємств та організацій, на що у системі Держрезерву  виділяються практично усі зароблені кошти, – зауважив Голова відомства Вадим Мосійчук. – Не зважаючи на дестабілізуючі фактори – постійні перевірки підприємств, обшуки та арешти рахунків, Держрезерв працює, і високі показники є цьому підтвердженням.» 

Якщо ж говорити мовою цифр, то за звітний період державні організації (нафтовий сектор, склади та холодильники, НДІ) фактично отримали надходжень у розмірі 81,5 млн. грн., що більше на 15 млн. грн. за аналогічний період минулого року. Незмінними лідерами за обсягами надходжень є «Комбінат Прогрес» – 27 млн. грн., «Комбінат Айстра» - 18,6 млн. грн., «Комбінат «Дніпро» - 6, 8 млн. грн.

Слід зазначити, що у травні цього року на комбінаті «Салют», м. Дніпро, відбулася відмова від бюджетного фінансування та реорганізація з державної організації у форму державного підприємства.  На завершальній стадії такого переходу зараз іще дві організації Держрезерву - столичний комбінат «Прогрес» та комбінат «Дніпро», м. Сміла.

«Динаміка фінансових показників державних організацій за останні три роки наглядно демонструє готовність самостійно фінансуватися,  не залучаючи бюджетних коштів, які держава зможе спрямовувати на інші потреби, – наголосив Вадим Мосійчук. – Тому плануємо у наступному році перевести більшість підпорядкованих Держрезерву організацій у форму підприємств. Це дозволить посилити конкурентоспроможність та дасть можливість активніше модернізувати зберігальні потужності, спрямовуючи на це більше коштів».