У Держрезерві обговорили внесення змін до стандартів на нафтопродукти

11 липня у Держрезерві відбулася нарада за участю представників зацікавлених органів влади, технічного комітету, НДІ нафтопереробної та нафтохімічної промисловості «МАСМА» та УкрНДІ «Ресурс», а  також постачальників нафтопродуктів «Укртатнафта» та «Укргазвидобування». Головне питання обговорення – внесення змін до ДСТУ 8704:2017 «Бензини автомобільні довготривалого зберігання» та ДСТУ 8705:2017 «Паливо дизельне довготривалого зберігання».

Внесення змін обґрунтовується необхідністю доопрацювання національних стандартів із врахуванням технологічних можливостей нафтопереробних заводів, із відповідністю технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив тощо. Для Держрезерву дуже актуальним є питання закладання палива, придатного до тривалого зберігання, щоб і після закінчення терміну можливо було реалізувати з держрезерву на ринку України без погіршення фізико-хімічних показників палива, які відповідають нормативним значенням.

Попередньо у Держрезерві були підготовлені проекти технічних завдань на розробку Змін до зазначених стандартів. Впровадження змін дасть можливість виробництва зазначених нафтопродуктів нафтопереробним підприємствам України. Учасники наради домовилися подати першу редакцію Змін на узгодження усім зацікавленим сторонам для якнайшвидшого прийняття.