Суд зобов’язав ПАТ «Металургійний комбінат ім. Дзержинського» повернути Держрезерву борг у 101 млн. гривень

Державне агентство резерву України продовжує боротьбу за повернення через суд більше 101 млн. гривень, які досі винен ПАТ «Дніпропетровський  меткомбінат ім. Дзержинського». Борг підприємства утворився через незбереження матеріальних цінностей мобілізаційного резерву.

Нещодавно, а саме — 15.11.2016 — Київський апеляційний господарський суд знову розглядав цю одну з найбільш резонансних справ. Всебічно розглянувши справу на засіданні, у своїй постанові судді задовольнили апеляційну скаргу Держрезерву та зобов’язали ПАТ повернути матеріальні цінності до мобілізаційного резерву країни.

Попереднє незаконне рішення господарського суду м. Києва від 17.02.2016 судді скасували. У тому числі і завдяки підтримці Державної фінансової інспекції України, яку було залучено у справу на стадії апеляційного провадження.

«Ми повністю розділяємо висновки суддів, бо в іншому разі це б означало підтримку тих груп, які на протязі довгих років безкарно розкрадали Держрезерв. Рішення суддів дозволить повернути те що зникло та унеможливить нанесення державі збитків в особливо великих розмірах», — зазначив Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук.

За його словами, Держрезерв завжди був, є і залишиться важливим компонентом національної та державної безпеки України. «Ми сподіваємось, що Державна виконавча служба, до повноважень якої входить виконання судових рішень, зробить все від неї залежне, щоб повернути вкрадене», — додав Вадим Мосійчук.