Сплачуємо податки - працюємо на результат

За підсумками першого півріччя 2017 року уся система Державного агентства резерву України, до якої входять центральний апарат, державні організації та підприємства, до бюджету сплатила 46 млн. грн.. У порівнянні з відповідним періодом минулого року це на 59% більше.

Найбільшу суму податків за цей період сплатили «Охтирський КХП» - 7,4 млн. грн., ДП «Златодар» - 6,8 млн. грн., «Куліндорівський КХП» - 5,6 млн. грн.  Головними складовими податкових надходжень до бюджету є податок на додану вартість, дивіденди, єдиний соціальний внесок і податок на прибуток.

Нагадаємо, що аграрний напрям Держрезерву – це державні підприємства, які сплачують дивіденди у розмірі 75% від чистого фінансового результату, що у числовому значенні за 2016 рік склало  8 млн. грн.

За словами очільника відомства Вадима Мосійчука, в минулому році нараховані податки фактично перевищили фінансування з держбюджету на усю систему. До кінця цього року  Держрезерв планує повну поетапну відмову деяких державних організацій  від бюджетного фінансування.  За результатами діяльності 2016 року було нараховано податків у розмірі 77, 5 млн. грн., в той час як отримано з бюджету 75, 8 млн. грн..