Державне агентство резерву України підготує остаточну організаційно штатну структуру за кращими зразками Європейського Союзу

До кінця жовтня 2016 року Держрезерв України направить до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України остаточний варіант оновленого штатного розкладу агентства. Про це на сьогоднішньому засіданні в Держрезерві заявив його голова Вадим Мосійчук.

Починаючи з вересня 2015 року Дережрезерв вже оптимізував 30% та оновив біля 25% штатних працівників центрального офісу.

«Вже за два місяці ми підготуємо якісно новий штатний розлад за зразком кращих європейських практик Литви, Польщі та Словаччини. Структура має бути ефективною, відповідати сьогоднішнім викликам України та враховувати план реформування Держрезерву — взаємодію із майбутніми консолідованими підприємствами, онлайн моніторинг зберігання матеріальних цінностей та запроваджений електронний документообіг», — підкреслив він.

Є велика вірогідність, що у новому розкладі з’явиться можливість співпраці із позаштатними радниками аналогічних українському, зарубіжних відомств. «Вони готові на безоплатній основі ділитися досвідом у питаннях формування, зберігання і накопичення резервів країни», — наголосив Вадим Мосійчук. За його словами, це суттєво посилить кадровий ресурс агенції.

Також відомство розглядає варіанти співпраці із позаштатними радниками від Міноборони України. «Зараз розмірковуємо над підключенням позаштатних радників від Міноборони до співпраці та консультування. Відомство наше стратегічне і з огляду на безпеку держави, такі консультанти не завадять, а лише підсилять нас», — підкреслив він.

Основні вимоги до кандидатів — молоді, амбіційні і готові працювати у відкритих умовах Згідно попередніх розрахунків від Міністерства фінансів України, у 2017 подвоїться фонд заробітної плати Держрезерву. «Це означає, що середні зарплати по відомству з нового року зростуть до 13-15 тис. гривень», — додав Вадим Мосійчук.