Розпочалося звітування ДО та ДП за І квартал 2018 року

24 квітня у Держрезерві відбулася Погоджувальна рада, на якій підприємства та організації системи презентували свою діяльність за звітний період. Зокрема, результати презентували такі ДО - «Айстра», «Салют», «Планета», «Трикутник», «Естафета» та НДІ «Ресурс»; та ДП – «Хлібна база 85», «Хлібна база 76» та «Куліндорівський КХП».

Позитивним результатом роботи ДО системи Держрезерву є ріст надходжень коштів від надання платних послуг, який склав 116 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В грошовому еквіваленті ця сума складає 23 млн. грн.. Проаналізувавши ці надходження, у розрізі кожної організації простежується динаміка зростання. В той же час варто відмітити, що постійно проводиться оптимізуються витрати.  Також на Погоджувальні раді розглянули і стан  із заробітноюплатою за останні два роки, яка є суттєво вищою за середню по регіонах.

На засіданні було презентовано новий напрямок діяльності НДІ «Ресурс» з енергоефективності. Слід сказати, що експертами Інституту  був проведений енергоаудит на ряді підприємств та організацій системи Держрезерву.  Як зазначив Директор НДІ Борис Запталов, відділом енергоаудиту та енергозбереження інституту уже розроблена концепція розвитку ДП «Хлібна база 85» для впровадження енергозберігаючих та економічноефективних рішень.  Суть її полягає в можливості реалізації зазначених рішень такими шляхами - побудова сонячної електростанції потужністю 2,7 МВт, виробництво паливних пелет із відходів, переобладнання зерносушарки з дизпалива на біомасу та створення високотехнологічної теплиці. Усі запропоновані рішення дають суттєву економію енерговитрат та можливість отримання додаткових надходжень. На разі така ж концепція розробляється також для ДП «Хлібна база 76».

З І кварталу ДО та ДП активно готують резервуарні парки, складські приміщення, елеваторні потужності до нового сезону та залучення нових клієнтів для збільшення завантаженості. Одним з першочергових завдань є ремонти покрівель, обстеження залізничних колій та під’їздів до елеваторів, реконструкції автоналиву для збільшення пропускної спроможності.

Серед організацій, які відзвітували на Погоджувальні раді, була і ДО «Салют», яка знаходиться на завершальному етапі переходу в державне підприємство. Директор ДО «Салют» Сергій Дубінський поділився з колегами досвідом та підводними каменями такої трансформації.

На наступний квартал перед кожним підприємством поставлені нові завдання відповідно до затверджених на початку року КРІ та пріоритетів Держрезерву.