Розпочалися звітування підприємств та організацій Держрезерву за 2017 рік

15 лютого 2018 року деякі підприємства та організації Держрезерву відзвітували на виїзному засідання Погоджувальної ради, яке відбулося на комбінаті "Світанок", м. Харків.

Основні показники фінансово-господарської діяльності за 2017 рік презентували директори таких ДП -  «Хлібна база 85» та «Охтирський КХП, та ДО – «Айстра», «Зірка», «Світанок», «Салют» та «Планета». 2017 рік для усіх названих підвідомчих структур Держрезерву був вдалим у оптимізації витрат та отриманні надходжень.

Якщо говорити про більш детальні цифри, то в порівнянні з 2016 роком, стрімку динаміку по надходженнях показали комбінати «Планета» відсоток росту 2017/2016 становить 400%, «Айстра» - 188%, «Салют» - 158%.

В той же час завдяки впровадженню енергоефективних заходів – заміна дверей холодильників, встановлення LED-ламп, ремонт покрівель, економія коштів склала 11%. Це не зважаючи на те, що вартість на енергоносії в 2017 році зросла. В планах - за підтримки Держенергоефективності застосування ЕСКО-механізмів на об’єктах по енергоефективних заходах.

Слід зазначити, що завдяки відмінному менеджменту зросла довіра потенційних клієнтів до комбінатів та збільшилась завантаженість складів та холодильників.

Погоджувальною радою також були розглянуті та затверджені КPI директорів на 2018 рік.