Прокуратура закрила справу 2016 року проти Держрезерву

За відсутності доказів прокуратура м. Києва закрила кримінальне провадження проти Держрезерву, розгляд якого тривав протягом двох років. Нагадаємо, що мова йде про справу 2016 року, коли співробітники СБУ та ГПУ із обшуками зайшли до центрального офісу Державного агентства резерву України та в особисте помешкання Голови Вадима Мосійчука. Підставою для таких заходів правоохоронці називали «можливість неправомірних дій з боку посадовців Держрезерву при формуванні запасів нафтопродуктів держави, які призвели до збитків в особливо великих розмірах». Відкрите кримінальне провадження стосувалося проведення конкурсних торгів щодо закупівлі 17 тис тонн дизпалива.

До слова, процедура закупівлі, як і усі інші, проводилась в умовах абсолютної прозорості. Держрезерв забезпечив участь у процедурі розкриття тендерних пропозицій незалежних ЗМІ, але торги були відмінені через боротьбу впливових учасників ринку із застосуванням непрозорих механізмів досягнення своєї мети.

«Те, що справа була роздута з нічого, підтверджує і факт її закриття прокуратурою м. Києва. Бо насправді ні факту поставки, ні факту закладання палива до сховищ Держрезерву не було, що неодноразово перевіряли і НАБУ, і  СБУ, - констатує Вадим Мосійчук,  - сподіваємося, що і надалі силові відомства у співпраці з Держрезервом будуть максимально об’єктивними та діятимуть винятково в інтересах держави».