"Прогрес" модернізує холодильне обладнання

25 липня 2017 року ДО «Комбінат Прогрес», м. Київ, Держрезерву України відвідали експерти Австрійського енергетичного агентства AEА Крістоф Хорваз та Маркус Калчбренер. Зустріч відбулася в рамках проекту «Реконструкція системи холодного постачання» за підтримки міжнародних організацій  UNIDO та GEF.

Під час зустрічі експерти поспілкувалися з керівником «Прогресу» та представниками центрального офісу держрезерву, оглянули територію комбінату, ознайомилися з роботою холодильних установок та погодилися з необхідністю модернізації системи.

Нагадаємо, що саме UNIDO є грантодавцем технічного обладнання для модернізації холодильної системи для ДО «Комбінат Прогрес» - заміни аміачного охолодження на фреон. Перед оголошенням тендеру на це обладнання, необхідно вивчити технічну документацію, чим і займатимуться експерти Австрійського енергетичного агентства. Планується уже до кінця року встановлення нового сучасного обладнання. Це дозволить комбінату працювати на якісно новому рівні, дасть можливість зменшити витрати на утримання холодильника (30% економії витрат на електроенергію) та підвищити рівень екологічної безпеки.

Державне агентство резерву України в пріоритет ставить модернізацію своїх підприємств та організацій. Після сучасної холодильної установки на «Прогресі» таке ж обладнання планується  встановити і на ДО «Комбінат Світанок», м. Харків, та ДО «Комбінат Салют», м. Дніпро.