Проект закону та Модель формування і підтримки мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів в Україні потребують доопрацювання

«Модель формування і підтримки мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів в Україні та проект закону України «Про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів», які Україна має прийняти в рамках імплементації Директиви Ради Енергетичного Співтовариства 2009/119/ЄС потребують ґрунтовного доопрацювання. Наразі ми проводимо детальний аудит даних проектів документів». ­– Про це заявив голова Державного агентства резерву України Ярослав Погорілий в ході зустрічі із головою Секретаріату Енергетичного  Співтовариства Янезом Копачем.

 

Зокрема Ярослав Погорілий зазначив, що над вищезазначеними документами працювали протягом майже десяти років,  але для розрахунків визначення рівня та структури мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів були використані статистичні дані 2017-2018 років. Отже, одним з перших кроків є перегляд розрахунків, приведення положень Моделі формування і підтримки мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів в Україні у відповідність із діючим законодавством України та подання на затвердження Кабінету Міністрів Україні.

 

Окрім того, Голова Державного агентства резерву України подякував представникам Секретаріату Енергетичного  Співтовариства за вичерпну аналітичну інформацію та їх бачення основних положень проекту Закону України «Про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів» та висловив сподівання на відновлення тісної співпраці між експертами двох організацій задля виконання зобов’язань України відповідно до Директиви Ради Енергетичного Співтовариства.