Привітання Т.в.о. Голови Державного агентства резерву України Яніни Кривди з Днем Державного Прапора України

Війна не зламає красу і велич України! 

Державний Прапор України, синьо-жовтий стяг – символ боротьби за свободу та незалежність нашої держави - завжди майорітиме гордо і впевнено!

І сьогодні ми продовжуємо воювати за свою свободу і суверенітет. 
Наше завдання, як нації, під синьо-жовтим Прапором здобути Перемогу і мирно жити опираючись на багатовікову традицію нашої державності – демократичної, миролюбивої і відкритої для всього світу. 

Вірю, що вже незабаром ми повернемо мирні символи його кольорів: синього – безхмарне небо без ворожих літаків, ракет та шахедів та жовтого – родючу землю, чисту від мін та вибухівок.

Тож, напередодні визначних державних свят, що символізують самостійність та суверенітет нашої країни - Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України, від усієї душі бажаю міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

Довідково:

Щороку 23 серпня в Україні традиційно відзначається День Державного Прапора України, а 24 серпня - одне з найважливіших свят – День Незалежності України.

Прийнята 28 січня 1992 року постанова Верховної Ради України «Про Державний Прапор України» затвердила Державним Прапором України національний Прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Ухвалена Верховною Радою 28 червня 1996 року Конституція України у статті 20 визначила першим з трьох державних символів України – Державний Прапор України. Також, державними символами України є Державний Герб України і Державний Гімн України.

На загальнодержавному рівні День Державного Прапора України встановлено Указом Президента України 23 серпня 2004 року з метою виховання поваги громадян до державних символів України  та вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України. 

А Указом Президента України від 7 серпня 2009 року «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів. 

Тож, урочистому підняттю Прапора передуватиме хвилина мовчання за загиблими українськими воїнами – тими, хто віддано та мужньо боронить свободу України та її суверенітет.