Повне розбронювання та реалізація матеріальних цінностей мобілізаційного та державного резерву, з наступною закладкою, є одним з основних пріоритетів діяльності Держрезерву до кінця року

Про це на черговій апаратній нараді повідомив Голова Держрезерву Вадим Мосійчук. Всі розброньовані товаро-матеріальні цінності мобілізаційного резерву, в тому числі медичного призначення, пропонуються до реалізації. Реалізація буде відбуватися шляхом проведення аукціонів. Ознайомитися з умовами та термінами проведення аукціонів з реалізації розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву можна на офіційному веб-сайті Держрезерву у рубриці «Реалізація матеріальних цінностей».

Крім цього, Голова Держрезерву розповів, що, відповідно до Плану освіження, затвердженого Кабінетом Міністрів України, Держрезервом буде реалізовано зерно, що зберігається на підприємствах системи. «На перше січня 2017 року, ми маємо вийти на те, що в системі Держрезерву зберігатиметься зерно виключно 2-го та 3-го класів. Зерно іншого класу має бути реалізовано», – наголосив Вадим Мосійчук.

На нараді також було наголошено про те, що всі державні закупівлі в системі Держрезерву наразі проводяться виключно через систему ProZorro. Найближчим часом будуть відкриті процедури із закупівлі промислової та продовольчої груп товарів, у тому числі зернова та нафтопродуктова номенклатура.