По колишніх працівниках ДП «Хлібна база № 85» Нацполіція відкрила кримінальне провадження

Дійшла до логічного завершення історія із саботуванням роботи ДП “Хлібна база № 85” у Харківській області, м. Барвінкове. За результатами внутрішнього розслідування  колишні керівники та працівники, які свідомо завдавали шкоди та порушували законодавство, були відсторонені від роботи, а зараз  відповідатимуть по усій строгості. На сьогодні за заявою Державного агентства резерву України Головним управлінням Нацполіції у Харківській області відкрито кримінальне провадження.

Однією з підстав відкриття справи стали результати внутрішнього фінансового аудиту за період з 01.10.2015 по 28.02.2017, який визнав діяльність підприємства вкрай незадовільною, із грубими порушеннями. Колишнім директором Шашковою Л.В. та головним бухгалтером Полукаровою Є.А. проводилися численні махінації, господарські операції здійснювалися в ручному режимі без дотримання норм законодавства. Як  наслідок ДП «Хлібна база №85» завдано збитків на загальну суму  1 284,51 тис. грн.. Виявлені аудитом  факти містять ознаки злочину, передбаченого ст. 366 Кримінального Кодексу України - "Службове підроблення. Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів" та вбачаються ознаки корупційних діянь з боку керівництва та інших посадових осіб.

«А поки триватиме судова тяганина, ДП «Хлібна база № 85» на чолі з новим керівником Олександром Марчуком повністю відновило роботу і, як завжди, готове до співпраці зі своїми клієнтами та новими поклажодавцями»,  – наголосив очільник Держрезерву Вадим Мосійчук.