Підприємства та організації Держрезерву на Погоджувальних радах відзвітували за перше півріччя 2017 року

За звітний період державні організації (склади, холодильники, нафтові комбінати) системи отримали надходжень на суму 50 млн. грн.. Чистий дохід державних підприємств (елеватори та КХП) склав 193 млн. грн. І це не просто цифри, за ними стоїть колосальна робота директорів та кожного працівника.

Не останню роль у цьому відіграє і система мотивації кадрів, яка успішно втілюється у Держрезерві не перший рік і дає свої результати.

У відсотковому співвідношенні з попереднім роком ріст надходжень до спецфонду ДО становить 153%, ріст чистого доходу ДП – 101%.

Перше півріччя 2017 року для усієї системи Держрезерву було роком активної модернізації, збільшення потужностей, що найкращим чином відобразилося на фінансових результатах. Загалом на модернізацію у ІІ кварталі направлено 7,2 млн. грн.

По ДО за звітний період було збільшено площі придатні для зберігання товарно-матеріальних цінностей.  Зокрема, ДО «Комбінат Дніпро», м. Сміла, ввела додатково в експлуатацію 8 тис. кв. м. складських приміщень, ДО «Комбінат Трикутник», м. Кропивницький, збільшила за рахунок ремонтів складські площі на 3,8 тис. кв. м. Також на ДО«Укрпродконтракт»,  м. Ужгород, було зроблено частковий капремонт та модернізацію системи подачі холоду та відтайки, закінчено роботи по термоізоляції холодильників, що дало економію електроенергії 25 %.  На ДО «Салют», м. Дніпро, було придбано 15 дверей для камер холодильника і зараз ведуться активні роботи по їхній заміні.

Найбільше заходів по модернізації серед нафтових комбінатів Держрезерву було здійснено на ДО «Комбінат «Айстра», м. Чернігів. Серед вагомих і витратних -  частковий перехід на твердопаливні котли, придбання обладнання для реконструкції котельні, що дасть можливість зекономити витрати на опалення орієнтовно до 50Гкал на сезон. Також був введений в дію верхній пристрій наливу/зливу нафтопродуктів, що дало економію 0,17 квт/т на вантажних операціях.

Аграрні підприємства у другому кварталі 2017 показали також позитивні результати з удосконалення операційної діяльності. За зазначений період ДП «Кіровоградський КХП», м.Кропивницький, та «Охтирський КХП»,  м. Охтирка, провели ремонти зерносушарок, що значно зекономило витрати на паливо; ДП «Златодар», м. Золотоноша, придбало новий пробовідбірник, який прискорює процес приймання зерна та якісніше й оперативніше дозволяє здійснювати лабораторні дослідження. Слід також додати, що ДП «Куліндорівський КХП», який є лідером серед підприємств держрезерву по заготівлі ранніх зернових (24,3 тис .тон), активно експортує борошно в країни Азії та Африки.

Агропідприємства значні прибутки очікують у 3-4 кварталах від збору та надання послуг по очищенню та сушінню пізніх зернових.

За розміром чистого фінансового результату серед ДП у трійку лідерів вийшли

Хлібна база №73  - 1 401 тис. грн., Куліндорівський КХП - 1 099 тис. грн., Хлібна база №85 – 655 тис. грн..

Серед ДО за розміром надходжень до спец фонду лідирують Комбінат «Прогрес» - 16 650 074 тис.грн., Комбінат «Салют» - 9 559 671 тис.грн., Комбінат "Айстра" - 6 294 513 тис.грн..

На Погоджувальній раді директори не лише презентували здобутки, а і ділилися планами на наступний період, який обіцяє бути не менш  прибутковим.