Підприємства Держрезерву заробили 1,5 млн. грн. за перше півріччя 2016 року

За підсумками першого півріччя 2016 року державні підприємства системи Держрезерву показали позитивну динаміку. Їх чистий фінансовий результат — 1485 тис. грн. — виріс у 15 разів у порівнянні із цим же періодом у 2015 році. Тоді він склав лише 101 тис. грн.

Таке стрімке зростання результативності підприємств, завдячує ініційованій керівництвом Держрезерву оптимізації роботи на кожному з об’єктів. «Упродовж першого півріччя тривала розпочата минуло річ підготовка до реформування системи Держрезерву — аналізували виробничі потужності, територіальну диверсифікацію підприємств, дивилися які з процесів потребують уваги і виправляли їх, — розповів Вадим Мосійчук, голова Державної агенції резерву України. — По висновкам проводили роботу із керівництвом і персоналом підприємств. Одним із кроків була модернізація програмного забезпечення на підприємствах, включно із звітністю. Вже працює система електронного обліку зерна — 1С Елеватор та впровадженні сучасні технології зберігання зерна. Результат — 15 кратне зростання фінансових показників».

Зараз, за словами пана Мосійчука, закінчився черговий етап проведення Погоджувальних (наглядових) рад. «По кожному з підприємств вже зрозуміло, як провадити подальшу оптимізацію до кінця року. Будемо дотримуватись намічених цілей та неухильно просуватися на шляху реформування усієї системи резервів країни», — підкреслив він.

На сьогодні аграрний напрям системи Держрезерву складається з 10 підприємств — шести борошномельних активів і чотирьох хлібних баз. У сукупності вони можуть зберігати 730 тис. тонн зерна і переробляти на добу 1579 тонн зерна, 300 тонн жита і 980 тонн комбікормів.