Організації нафтового напрямку Держрезерву за сім місяців 2017 року заробили 10 млн. грн.

Про результати роботи п’ять організацій нафтового напрямку Держрезерву відзвітували на виїзному засіданні Погоджувальної ради 30 серпня 2017 року, яка відбулася у м. Чернігів на одному з кращих комбінатів структури - комбінаті «Айстра».

Директор «Айстри» Віктор Гречко провів показову екскурсію територією комбінату, площа якого, до речі, становить 42 гектари. Утримують усе господарство в належному стані та забезпечують безперебійну роботу по прийманню, зберіганню та відвантаженню  нафтопродуктів державного матеріального резерву всього 66 працівників.

Зароблені кошти, як і більшість організацій та підприємств Держрезерву, «Айстра» вкладає в модернізацію. За півроку комбінат частково перейшов на твердопаливні котли. Було придбано обладнання для реконструкції котельні, що дасть можливість зекономити витрати на опалення орієнтовно до 50Гкал на сезон. Також ввели в дію верхній пристрій наливу/зливу, що дало економію 0,17 квт/т на вантажних операціях. В найближчий час планується встановити нову систему пожежогасіння. «За другий квартал 2017 року «Айстра»  отримала  3,9 млн. грн. надходжень до спеціального фонду бюджету, – зазначив Віктор Володимирович. – І ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Взяті зобов’язання  на кінець року будуть перевиконані».

Слід зазначити, що загалом усі організації на звітну дату показали гарні результати. Зокрема, ДО «Комбінат «Рекорд» - 935 тис. грн. надходжень, ДО «Комбінат «Зірка» - 2 589 тис. грн. ДО «Комбінат «Планета» - 285 тис. грн., ДО «Комбінат «Естафета» - 50 тис. грн., ДО «Комбінат «Айстра» - 6 294 тис. грн. Загальна сума отриманих надходжень за 7 місяців 2017 р. на 174 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Директори ДО відповідно до своїх КPI поділилися планами на наступний період.

Пріоритетними завданнями для усіх комбінатів є приведення у відповідність до євростандартів резервуарного парку, модернізація основних засобів. В тому числі і для закладання стратегічних запасів нафти та нафтопродуктів відповідно до Директиви ЄС/ 2009/119, імплементацію якої очолює Державне агентство резерву України за підтримки проекту «Допомога Україні у процесі впровадження реформ у секторі енергетики, відповідно до міжнародних зобов’язань країни».