Охорона праці на захисті життя

До Всесвітнього дня охорони праці у Держрезерві відповідно до Указу Президента України й Плану відзначення у 2019 році заплановано ряд заходів, спрямованих на поліпшення рівня охорони праці. Зокрема, на підприємствах та організаціях проводяться тренінги для ознайомлення працівників із виробничими ризиками та їхнім впливом на безпеку праці. Нещодавно на ДО «Комбінат «Дніпро»», м. Сміла, відбувся навчальний семінар щодо покращення умов праці, попередження травматизму, ставлення працівників до власної безпеки та безпеки оточуючих. Крім цього у приміщеннях підприємств та організацій розміщені інформаційні стенди по охороні праці, створено належні санітарно-побутові умови,  реалізується програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

 Для запобігання нещасним випадкам у системі Держрезерву з урахуванням специфіки того чи іншого робочого процесу розроблено відповідні інструкції, приписи, правила з техніки безпеки, вводиться систематичний інструктаж працівників і всього персоналу.

Керівництво Держрезерву, зважаючи на важливість забезпечення створення та ефективного функціонування охорони праці на кожному підприємстві, закликає усіх роботодавців проаналізувати організацію своєї роботи по впровадженню охорони праці та вжити вичерпних заходів, які дадуть змогу запобігати нещасним випадкам.

Зауважимо, що Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.