Нові пріоритети Держрезерву

На початку року Голова Держрезерву озвучив нові пріоритети й завдання на 2018 у рамках реформування. Підвищення ефективності діяльності та відновлення позитивного іміджу Держрезерву залишаються ключовими для усієї системи. Наступний крок якісного й результативного перезавантаження у відомстві позначили, як «Держрезерв 2.0».

Було визначено п’ять стратегічних напрямків, за якими рухатиметься відомство у плануванні роботи.

1. Людський капітал. Цей пріоритет передбачає підвищення професійної кваліфікації та продуктивних здібностей працівників, посилення мотивацій до підвищення якості роботи та збільшення продуктивності праці. Розглядається запровадження медичного страхування для працівників, перехід на аутсорсінг, створення ризик-менеджменту та комплаєнс.

2. Реорганізація, яка включає в себе завершення процесу відмови від бюджетного фінансування, консолідацію ДП в єдину юридичну особу з подальшою корпоратизацією.

3. Міжнародні відносини та інвестиції. Співпраця з міжнародними партнерами, обмін досвідом, залучення інвестицій, грантів та донорських коштів - запорука успішного розвитку підприємств, розширення ринків збуту та впровадження міжнародних стандартів.

4. IT інфраструктура та модернізація передбачає перехід усієї системи на єдину сучасну платформу електронного документообігу. Продовження оновлення матеріально-технічної бази підприємств та організацій, оптимізації процесів виробництва, впровадження енергоефективних технологій.

5. Заключний етап реорганізації має на меті затвердження Положення про Держрезерв, Концепції реформування, прийняття Закону України «Про стратегічний резерв» та ряду інших нормативно-правових документів, необхідних для повноцінного функціонування системи.

6. Євродиректива. За Робочим планом 2018 рік має стати роком затвердження Кабінетом Міністрів України моделі формування та фінансування МЗНН, а також написання та прийняття Законопроекту «Про стратегічні запаси», внесення змін та доповнень до існуючої законодавчої бази за цим напрямом.

За результатами презентації пріоритетів із керівниками усіх рівнів Держрезерву найближчим часом буде затверджено План дій на 2018 та завдання з KPI по їх впровадженню.