Невідомі захопили головний офіс Держрезерву

Сьогодні вранці, 02 квітня, невідомі особи в кількості більше 20 осіб без засобів індивідуального захисту увірвалися у приміщення Державного агентства резерву України. В результаті захоплення було понівечено державне майно, оргтехніка, а працівники, можливо, були заражені COVID-19. Державне агентство резерву України вважає це провокацією та спробою представників політичних партій заблокувати роботу Держрезеру. Оскільки тепер приміщення необхідно закрити на карантин та провести дезінфекцію, що може призвести до повної зупинки роботи. 

Будівля Держрезерву є режимним об’єктом і потрапити в середину можливо виключно за електронним пропуском, невідомі увірвалися в той час, коли один з працівників заходив до агентства. На прохання охорони не порушувати режим каратнину і залишити приміщення, вони категорично відмовилися і викликали патруль поліції. Не відомо чи зафіксував патруль порушення невідомими заборони збиратися більше 10 осіб, тим більше у приміщенні менше 40 м.кв. 

Після від’їзду патрульних невідомі, оминувши охорону, спробували увірвалися до кабінетів Держрезерву, в яких на той час знаходилися чергові працівники, які забезпечують діяльність агентства в період карантину. Окрім того, невідомі, зламавши двері, спробували потрапити до кабінету Голови агентства.

На питання представника Держрезерву чим обумовлені такі радикальні дії, невідомі повідомили, що вони підготували лист до Голови Держрезерву і бажали дізнатися як і кому були розподілені медичні маски. У свою чергу їм було повідомлено, що скринька для звернень знаходиться на першому поверсі і зовсім не обов’язково вдиратися у приміщення, яке є режимним об’єктом. Що стосується масок, то Держрезерв передав усі 9 млн 986 тис масок Міністерству охорони здоров’я, яке займається їх розподілом. 

В час коли країна потребує максимальної згуртованості і злагодженості дій з метою зменшення наслідків епідемії COVID-19, деякі політичні партії намагаються здобути політичні дивіденди виступаючи замовниками подібних провокацій. Спроби втягнути Державне агентство резерву України в свої політичні ігри, використавши у власних інтересах, тривають протягом останніх трьох місяців, але особливої цинічності вони набули сьогодні.