Нараховані податки системи Держрезерву перевищили фінансування з держбюджету

За результатами роботи за 2017 рік  всією системою Держрезерву України нараховано податків та зборів, в тому числі до Пенсійного фонду, у розмірі 110 млн. грн., в той час, як з державного бюджету виділено 95,7 млн. грн. Фактично Держрезерв уже другий рік поспіль є донором держбюджету.

У 2017 році  нарахованих податків, зборів та відрахувань було сплачено на 42 % більше, ніж у 2016. А збільшення надходжень із держбюджету на утримання усієї системи Держрезерву зросло лише на 26%.

Нагадаємо, що лише за перше півріччя 2017 року Держрезерв, до якого входить центральний апарат, державні підприємства та організації, сплатили до бюджету 46 млн. грн. У порівнянні з відповідним періодом 2016 року це на 59% більше. Тому логічним кроком є поетапна відмова державних організацій від бюджетного фінансування. Про що неодноразово повідомлялося у відомстві.

Найбільша сума нарахованих податків та зборів за 2017 рік серед державних  організацій належить ДО «Комбінат «Прогрес»» - понад 2 млн. грн., серед державних підприємств – ДП «Златодар» - понад 16 млн. грн.