Нафтовий сектор Держрезерву України відзвітував про роботу за IV квартал та 2016 рік

24 лютого 2017 року на базі Комбінату «Рекорд», м. Житомир, відбулось засідання Погоджувальної ради, на якій директори п’яти організацій нафтового сектору та Дослідницького інституту Державного резерву України презентували результати фінансово-господарської діяльності за звітний період.

Потужності «Рекорду», який вважають гігантом у своїй галузі, члени Погоджувальної ради та представники ЗМІ мали можливість оцінити на власні очі. Директор Комбінату Михайло Роман провів цілу екскурсію по своїх володіннях. На сьогодні це державне підприємство з великим досвідом зберігання нафтопродуктів, що має величезний резервуарний парк, систему відео спостереження, оснащену новітнім обладнанням насосну станцію, що дозволяє проводити зливання-наливання одночасно 32-х залізничних цистерн менш ніж за 5 годин. Усе це повноцінно та якісно забезпечує обслуговування замовників.

«Наразі ми впевнено рухаємося у напрямку сучасного оснащення наших комбінатів, - зазначив після заслуховування звітів Голова державного агентства Вадим Мосійчук. - Черговими кроками на шляху модернізації є проведення незалежного фінансового аудиту для повного переходу державних організацій в державне підприємство, а також відмова від бюджетного фінансування та консолідація державних підприємств в єдину юридичну особу «Нафторезерв».

Погоджувальна рада обговорила механізми, терміни та першочергові завдання по переходу ДО у ДП. Було відмічено значне покращенню показників, зокрема надходження до спеціального фонду за 2016 рік склали 12 млн. грн., що на 50% більше ніж аналогічний показник 2015 року. Також, у 2016 році вперше за декілька років було прийнято паливо танкером на комбінаті «Зірка».

Нові завдання були поставлені й перед Дослідним інститутом УКРНДІ «Ресурс" щодо підвищення результативності науково-дослідної та науково-технічної діяльності та пошуку нових джерел фінансування.

Довідково

Нафтовий сектор Державного резерву України складають державні організацій «Айстра», «Рекорд», «Естафета», «Зірка», «Планета», які територіально охоплюють п’ять областей України, а саме: Чернігівська, Житомирська, Хмельницька, Запорізька, Харківська. Основна функція цих комбінатів – зберігання плавно-мастильних матеріалів для держрезерву, а також надання послуг зберігання третім особам (поклажодавцям).