Нафтовий комплекс Держрезерву під контролем

Одним із основних завдань Держрезерву є забезпечення і підтримання належного стану пожежної безпеки об’єктів паливно-енергетичного комплексу. Нафтовий напрям представлений 5 потужними нафтовими комбінатами – «Айстра», «Зірка», «Планета», «Рекорд», «Естафета». Особлива увага спрямовується на запобігання пожеж, безумовне дотримання нормативних актів з питань пожежної безпеки, підтримання у належному стані систем виявлення та гасіння пожеж, первинних засобів пожежогасіння, засобів індивідуального захисту працівників, удосконалення системи підготовки персоналу до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Слід зазначити, що по усій системі Держрезерву систематично проводяться протиаварійні тренування. Так, минулого тижня на ДО «Комбінат «Планета»» спільно із Валківським РВ ГУ ДСНС були проведені планові навчання по відпрацюванні особливостей аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт під час гасіння пожеж у резервуарних парках для зберігання легкозаймистих та горючих рідин.

Зауважимо, що особовий склад повністю забезпечений речовим майном. В грудні на «Планеті» було встановлено систему із 42 відеокамер, 32 з яких у резервуарному парку в місцях зберігання ТМЦ. Крім цього резервуарний парк оснащено енергоефективними прожекторами.

Загалом забезпеченість підприємств та організацій держрезерву вогнегасниками та витратними вогнегасними речовинами і матеріалами у середньому складає 98% від потреби, автомобілів й інших транспортних засобів - 97%.

Керівництво Держрезерву звертає увагу на необхідність посилення уваги до вжиття превентивних заходів щодо недопущення пожеж, інших надзвичайних ситуацій, забезпечення належної організації роботи на усіх напрямах діяльності.