НАБУ розслідує справу корупційних діянь колишнього керівництва ДП „Хлібна база № 85”

За зверненням Держрезерву детективами Національного антикорупційного бюро України проведена ґрунтовна інформаційно-аналітична робота, за результатами якої розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо нанесення збитків ДП „Хлібна база № 85”.

Шляхом вчинення низки злочинних оборуток ТОВ „Агропромисловий союз Харківщини” стало кредитором ДП „Хлібна база № 85” та звернулось до суду з позовом про стягнення 5 500 000 грн. з державного підприємства.

Завдяки наполегливій, ефективній роботі та принциповій позиції Національного антикорупційного бюро України у розслідуванні кримінальної справи були встановлені обставини незаконних та фіктивних операцій, що дозволило зупинити кримінально карані дії та уникнути нанесення державі значних збитків.

На сьогодні ухвалою від 27.12.2018 господарським судом Харківської області з урахування матеріалів кримінальної справи закрито провадження у справі, що надало змогу ДП „Хлібна база № 85” належним чином виконувати функцій щодо накопичення, зберігання матцінностей держрезерву.