На порядку денному - важливі питання Держрезерву

23 червня 2017 року під головуванням Вадима Мосійчука відбулося чергове засідання Колегії Держрезерву. «Не зважаючи на зовнішні чинники та тиск, який спрямований на дестабілізацію роботи держрезерву, на незаконні кроки тих, хто будь-якою ціною намагається пролобіювати моє звільнення, система працює чітко і злагоджено. Високі показники роботи наших підприємств та організацій є свідченням цього,  – наголосив очільник відомства, відкриваючи засідання. – У нас ще дуже багато амбітних планів, у найближчих – відмова від бюджетного фінансування організацій держрезерву, модернізація та суттєве збільшення надходжень».

P1120693

Головним  питанням обговорення стали результати фінансово-господарської діяльності державних підприємств та стан виконання плану спеціального фонду держбюджету державними організаціями системи держрезерву за перший квартал 2017 року.

За інформацією відділу фінансово-економічного аналізу  у I кварталі  2017 року підприємствами було отримано прибуток у розмірі 1 869,0 тис. грн. При цьому, чистий дохід отриманий за 3 міс. 2017 року становить 72 658,0 тис. грн. Також за оперативними даними, показники чистого фінансового результату за 5 місяців 2017 року становлять 2 759,0 тис. грн., в аналогічному періоді минулого року –  2 279,0 тис. грн., що складає 121% росту.

Фактично надходження коштів до спеціального фонду бюджету від надання платних послуг державними організаціями станом на 01.04.2017 становить 19 864,9 тис. грн., при цьому планові показники становили  16 000,0 тис. грн. Отже, процент виконання плану спеціального фонду держбюджету ДО за I квартал 2017 року становить 123%. Також, фактичні надходження коштів до спеціального фонду бюджету від надання платних послуг державними організаціями станом на 01.06.2017 становлять 34 111,4 тис. грн., а процент виконання плану спеціального фонду державного бюджету становить 124,9%.

P1120691

Члени колегії також обговорили інформацію про стан заборгованості по зарплатні  на підприємствах держрезерву, які тривалий час не здійснюють господарську діяльність, мають від’ємні фінансові результати тощо. Виробничі потужності цих підприємств перебувають у незадовільному технічному стані, що унеможливлює їх подальшу роботу без капітальних вкладень. Колегією було прийнято відповідні рішення, які дозволять контролювати ситуацію та розв’язати ряд проблем у правовій площині.

Також на засідання було розглянуто питання кадрової роботи за перше півріччя 2017  та питання реалізації державної антикорупційної політики та здійснення контролю за дотриманням антикорупційного законодавства в системі держрезерву.

P1120680

Загалом Колегія визнала виконання рішень на належному рівні. Це свідчить про достатньо якісне планування роботи Колегії, вірно визначені основні проблемні питання діяльності системи державного резерву на кожному з етапів. Розглянувши питання Порядку денного, заслухавши виступи та пропозиції учасників, члени Колегії прийняли відповідні рішення та визначили терміни їх виконання.