Держрезерв розпочав перший етап модернізації IT-інфраструктури агентства

Державне агентство резерву України власними силами провело IT-аудит центрального офісу. Один з його висновків — швидкість зв’язку на 77 користувачів центрального офісу у 2,5 разів менша, ніж середня швидкість одного мобільного користувача 3G Інтернету у Києві.

«Минулого тижня команда IT-фахівців, залучених нами до процесу перевірки, презентувала свої результати та висновки. На їх основі починаємо оновлення усієї IT-інфраструктури агентства», — розповів Вадим Мосійчук, голова Державного агентства резерву України.

За його словами, необхідність проведення повної модернізації IT-системи агентства вже давно на часі. «Наявна техніка застаріла і фізично і морально. Плануємо повністю оновити її, розробимо зовнішній сайт, внутрішній інтранет ресурс, єдину корпоративну пошту та єдину базу даних», — каже Вадим Мосійчук.

Щоб побудувати об’єднану корпоративну мережу з підпорядкованими підприємствами, у Держрезерві вирішили модернізувати IT-інфраструктуру агентства у 4 етапи. Перший етап — модернізація апаратної частини — вже розпочато. «Сюди входить побудова центру обробки даних, технічний аудит систем, підпорядкованих підприємств та об’єднання їх у єдину корпоративну мережу. Також на першому етапі модернізуємо комп’ютерну техніку користувачів центрального офісу. Плануємо завершити цей етап до кінця року», — додав Вадим Мосійчук.

Усі роботи будуть проводитись лише за рахунок оптимізації внутрішніх людських та фінансових ресурсів, без залучення додаткових бюджетних асигнувань.

Нагадаємо, у серпні Державне агентство резерву України завершило встановлення нового програмного комплексу 1С управління підприємством на елеваторах аграрного сектору та підключило їх до системи електронного обліку зерна. Впровадження системи проводилось з лютого по липень 2016 року за власні гроші підприємств — без залучення державних коштів на повну уніфікацію обліку. Одночасно із запуском електронної системи обліку, аграрні підприємства готуються до консолідації у єдине державне підприємство «Агрорезерв». Таке рішення було прийнято ще минулого року, в рамках реформування усієї системи Держрезерву України.