Менеджмент Держрезерву виконав усі KPI-завдання заплановані на 2016 рік

В останній тиждень року, що минає Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук підсумував зроблене за рік. За його словами, усі завдання з KPI поставлені на початку 2016 року, вже виконані на 100%.

По-перше, штат центрального апарату агентства скорочено на 30%. Розроблена нова штатна структура, що тепер налічує 71 людину. У процесі розробки нового штатного розкладу були ґрунтовно змінені як самі відділи агентства, так і їх функціонал. Окрім штатної оптимізації у центральному апараті, аналогічний процес відбувся і в державних організаціях та підприємствах Держрезерву.

По-друге, за підсумками року держпідприємства системи фактично подвоїли фінансовий результат. Якщо у 2015 році прибуток підприємств складав 5,4 млн. гривень, то вже в цьому році очікується  більше 10 млн. гривень.

Так само успішною була діяльність і державних організацій системи Держрезерву. Ріст надходжень коштів за підсумками 2016 року склав 40%. «Усі організації спрацювали на 100% ефективно. Очікуємо отримати більше 58 мільйонів гривень надходжень. У наступному році наші плани будуть не менш амбіційними», — додав Вадим Мосійчук, голова Державного агентства резерву України.

Крім зростання фінансових показників,  також багато було зроблено і на шляху модернізації  підприємств та організацій системи Держрезерву. Цього року за власні кошти Держрезерв  запровадив систему електронного обліку зерна — «Електронний комплекс  1С: Управління елеватором». Наступне завдання — об’єднати в єдину структуру ДП «Агрорезерв» державні підприємства аграрного сектору.

Також в цьому році була налагоджена робота по залученню інвестицій та грантів. Зокрема, столичний комбінат «Прогрес» вже знаходиться на етапі підписання робочої угоди із UNIDO щодо модернізації промислового холодильника. Очікуємо на тиражування цього позитивного досвіду і на інших підприємствах та організаціях системи у наступному році.

Впродовж останніх 12 місяців Держрезерв де-факто займався імплементацією Директиви 2009/119/ЕС, а саме створенням стратегічних запасів нафти та нафтопродуктів. До технічної допомоги в даному проекті залучені експерти з консорціуму Kantor, з якими Держрезерв розробляє Робочий план імплементації.  Європейське Співтовариство понад три роки чекало на такі конкретні кроки.

Суттєве навантаження лягло і на юридичний департамент Держрезерву. У поточному році юристами Агентства були висунуті виконавчі провадження по поверненню боргів на декілька сотень мільйонів гривень такими компаніями як «Нафтогаз України», «Металургійний комбінат ім. Дзержинського» та багатьма іншими.

Держрезерв завжди був, є і залишиться важливим компонентом національної та державної безпеки України. «Ми сподіваємось, що Державна виконавча служба, до повноважень якої входить виконання судових рішень, зробить все від неї залежне, щоб повернути вкрадене», — підкреслив Вадим Мосійчук.