КРІ : від процесу до результату

У Держрезерві на виконання закону "Про державну службу" запровадили оцінювання діяльності державних службовців за чіткими показниками. Для оцінки ефективності кожного співробітника було розроблено та затверджено  КРІ – конкретні та вимірювані показники, які співробітник має виконати за встановлений період часу. Такій підхід, переконані у відомстві, дозволить розкрити потенціал кожного працівника та забезпечити прозорість державної служби.

«Для Держрезерву така практика не нова, адже ще у 2016 році ми розробили систему стратегічних цілей для керівників державних підприємств, і успішно її застосовуємо досі, – зауважив Голова відомства Вадим Мосійчук. – Запровадження КРІ та нової системи мотивації кардинального збільшили прибутковість економічно активних підприємств системи, а це в свою чергу підвищило відрахування до державного бюджету України,  унеможливило  прояви корупції та зловживання.»

У 2017 було затверджено диференційовану систему розрахунку премії також для керівників державних організацій залежно від результатів їх діяльності. Разом із іншими факторами, запровадження мотивації для керівників дає можливість з року в рік збільшувати надходження державних організацій системи Держрезерву до спеціального фонду бюджету (втричі за три роки) та постійно нарощувати прибуток активних державних підприємств (за три роки – у 2,3 рази). Позитивним моментом є також і те, що місячний дохід керівника підприємства чи організації разом із преміями може складати від 20 до 40 тисяч гривень, залежно від обороту підприємства, показників фінансово-господарської діяльності та розрахованих показників КРІ.  

«Разом із фахівцями кадрової служби ми детально і виважено підійшли до кожного КРІ  і будемо оперативно реагувати на будь-які труднощі, – наголосив Вадим Мосійчук. – Головне, чого ми прагнемо, це перейти від орієнтації на процеси до орієнтації на результати. Уже до кінця року ми їх побачимо».