Колегія Держрезерву підсумувала результати діяльності за 2018

Головні питання діяльності Держрезерву у 2018 році обговорили на підсумковому засіданні колегії, яке відбулося 27 грудня.

Зокрема було розглянуто виконання плану освіження та списання з подальшою утилізацією матеріальних цінностей держрезерву, стан здійснення контрольних заходів щодо зберігання матеріальних цінностей державного та мобілізаційного резерву,  результати проведеної роботи з реформування мобілізаційного резерву та інші питання, які стосуються забезпечення діяльності центрального апарату Держрезерву та підприємств та організацій системи.

Члени Колегії розглянули питання порядку денного, заслухали виступи та пропозиції учасників. Після обговорень було прийнято такі рішення:

- Для виконання плану освіження у 2019 році забезпечити підготовку експертних висновків щодо якісного стану матеріальних цінностей державного резерву, які підлягають реалізації у порядку освіження, для надання їх незалежним оцінювачам та проведення процедур придбання та реалізації матеріальних цінностей держрезерву відповідно до затвердженого КМУ плану освіження на 2019 рік.

-  Підвищити ефективність контрольних заходів на підприємствах-відповідальних зберігачах незалежно від форми власності щодо перевірки виконання ними зобов’язань стосовно зберігання матеріальних цінностей державного (в тому числі мобілізаційного) резерву.

- Продовжити роботу по реформуванню мобілізаційного резерву та вжиття заходів для вирішення проблемних питань у даному напрямку.

- Внести зміни до наказу Держрезерву щодо затвердження переліку матеріальних цінностей продовольчої групи товарів стосовно періодів проведення процедур закупівлі, реалізації та термінів зберігання.

- Посилити контроль та забезпечити безумовне виконання законодавчих вимог та постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, на підприємствах та організаціях системи.

- Посилити роботу з придбання та реалізації  матеріальних цінностей та прискорити погодження та прийняття проекту постанови КМУ щодо запровадження електронних аукціонів в процес реалізації матеріальних цінностей.

- Протягом 2019 року завершити роботу захищеного відеоконференцзв’язку центрального апарату Держрезерву з підприємствами та організаціями системи.

- Підвищити рівень технічного захисту інформації шляхом модернізації ІТ-інфраструктури Держрезерву.

-  Підвищити рівень виконавської дисципліни по усій системі Держрезерву.

За результатами роботи 2018 року за особистий внесок у розвиток системи держрезерву рішенням Колегії було визначено представити до почесних державних нагород кращих працівників та керівників підприємств Держрезерву.

До нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України - директора ДО «Комбінат «Айстра»» Гречка Віктора Володимировича, директора ДП «Охтирський КХП» Садовського Дмитра Вікторовича, начальника Управління державних резервів Холодила Олександра Васильовича, начальника Фінансового управління Белінську Мирославу Миколаївну. До присвоєння звання «Заслужений працівник сільського господарства України» - директора ДП «Хлібна база №73» Ткаченка Сергія Михайловича.

Голова Держрезерву подякував усім за здійснені кроки, які наближають кожне підприємство й організацію до поставлених цілей, і побажав членам колегії у наступному році працювати ще більш ефективно і результативно.