Колегія Держрезерву розглянула питання пріоритетних напрямків діяльності

30 березня 2017 року відбулося засідання колегії Державного агентства резерву України. На розгляд колегії було винесено три питання, які охоплюють важливі напрямки діяльності структури.

Про аналіз результатів фінансово-господарської діяльності державних підприємств (ДП) та стан виконання  плану спеціального фонду держбюджету державними організаціями (ДО) системи Держрезерву за 2016 рік доповіла Мирослава Белінська, начальник відділу фінансово-економічного аналізу.Як було зазначено, за результатами фінансово-господарської діяльності працюючих ДП у 2016 році прибуток склав 10 676 тис. грн.. При цьому чистий дохід за 12 місяців становить понад 370 млн. грн. Отже, прибуток отриманий ДП у 2016 році становить 196% у порівнянні з 2015 роком. Відсоток виконання плану спец фонду держбюджету ДО держрезерву за 2016 рік – 135%. Слід зазначити, що зростання фактичних показників виконання плану у порівнянні з 2015 роком було збільшено на 53, 5%

З результатами моніторингу виконання рекомендацій організаціями та підприємствами, що належать до сфери управління Держрезерву, за проведеними внутрішніми аудитами в 2016 році ознайомила Тетяна Якименко, начальник сектору внутрішнього аудиту. Протягом 2016 року було здійснено 9 внутрішніх аудитів, з яких 5 планових, 1 внутрішній аудит ефективності та 3 позапланових аудити відповідності. За результатами цих перевірок об’єктам було надано 95 рекомендацій, з яких 67 впроваджено, а інші залишаються на стадії впровадження.

Завідувач сектору кадрів Єлена Волик зупинилася на питаннях кадрової політики Держагентства. За 2016 рік 42 працівники Держрезерву пройшли  професійне навчання на курсах підвищення кваліфікації та отримали відповідні посвідчення. Було проведено 3 конкурси на зайняття посад державної служби категорій «Б» та «В», за результатами яких заповнено 9 посад категорії «Б» та 6 посад категорії «В» спеціалістами високого рівня. Також було здійснено 7 конкурсних відборів на зайняття посад керівників державних підприємств та організацій системи.

photo_2017-03-30_15-14-09

Розглянувши питання, учасники колегії обговорили пропозиції та прийняли відповідні рішення. Зокрема, увагу було зосереджено на посиленні контролю виконання плану спецфонду держбюджету державними організаціями та підвищенні рівня виконавської дисципліни щодо належного звітування під час впровадження аудиторських рекомендацій. Голова Держагентства Вадим Мосійчук також наголосив на важливості постійного вдосконалення професійних компетентностей працівників структури та залучення молодих фахівців до роботи у Держрезерві.