Керівники підрозділів Держрезерву відзвітували за 2017 рік

Підсумки діяльності за рік та плани на 2018 за усіма напрямками презентували керівники управлінь, відділів та структурних підрозділів центрального апарату Держрезерву на нараді в Голови відомства. У своїх виступах керівники детально зупинилися на основних цілях та результатах роботи над виконанням завдань, які відповідають пріоритетам Держрезерву.  

Заступник начальника фінансового управління Діана Гетьман у своєму виступі основну увагу акцентувала на досягненнях управління. Також прозвітувала про оновлення основних фондів та впровадження нових технологій на ДО та ДП системи,  зазначивши, що у 2017 році було витрачено майже 25 млн. грн. на проведення заходів з енергоефективності, автоматизації, покращення умов праці. Було проведено уніфікацію та автоматизацію фінансової звітності. 

Начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності – головний бухгалтер Лідія Казаська доповіла, що протягом року відділом своєчасно проводилися розрахунки за закладені матеріальні цінності до Держрезерву, відшкодовувалися витрати за відповідальне зберігання, також було проведено інвентаризацію активів, зобов’язань та розрахунків з дебіторами та кредиторами.

Про стан виконання завдань по нормативно-правовій та претензійно-позовній діяльності доповіла Тетяна Сущук, начальник Управління правового забезпечення. Зокрема, працівниками управлінням було розроблено два проекти Законів України, основний з яких «Про стратегічні резерви», два проекти розпоряджень та дев’ять проектів постанов КМУ, розроблено статутні документи ДП з урахуванням утворення Наглядових рад тощо.  По претензійно-позовній роботі на користь Держрезерву у 2017 році було примусово стягнуто за рішеннями судів  9 285 269,42 грн., частина з яких була перехована в дохід державного бюджету.

По забезпеченню закупівлі та реалізації матеріальних цінностей роботу презентував начальник Управління резервів Олександр Холодило, який зазначив, що у 2017 році відбулася закладка матеріальних цінностей по 10 номенклатурних позиціях. Також частково відбулася передача розброньованого мобілізаційного резерву для ОДА.

Начальник відділу забезпечення діяльності Агентства Світлана Демченко проінформувала про роботу за своїм напрямком. Окрім виконання поточних завдань, було відмічено важливі заходи по впровадженню нової версії автоматизованої системи діловодства, встановленню ліцензійного програмного забезпечення, а також оновленню комп'ютерного забезпечення.

Про заходи, спрямовані на реалізацію державної політики з питань управління персоналом доповіла завідувач сектору кадрів Єлена Волик. З  вересня 2017 року введено в дію оновлені структуру та штатний розпис Державного агентства резерву України, що в комплексі заходів сприяє приведенню технологій управління персоналом до європейських стандартів.

 По заходах внутрішнього аудиту на підприємствах та організаціях, що належать до сфери управління Держрезерву, відзвітувала завсектором аудиту Тетяна Якименко, яка зауважила, що у 2017 році проведено 9 внутрішніх аудитів і план виконано на 150%.

Про забезпечення процедур придбання та реалізації матеріальних цінностей на 2017 рік розповів завідувач сектором Іван Горошко. У 2017 році було оголошено 20 процедур закупівлі та проведено 46 аукціонів з реалізації матеріальних цінностей державного, у тому числі розброньованих матеріальних цінностей мобілізаційного резерву. Протягом року реалізовано 22 лотів.

За результатами звітування роботу усіх підрозділів було визнано такою, що відповідає поставленим пріоритетам усієї системи на початку року.

 «Новий рік стане наступним кроком якісного й результативного перезавантаження, який ми позначили, як Держрезерв 2.0, – резюмував Голова Держрезерву. - Усі напрацювання в 2017 є міцною основою  під подальше зростання в новому 2018 році. За це хочу подякувати всім і кожному, хто доклав зусиль до нашої спільної справи».