Керівник державної організації Комбінат «Дніпро» (м. Сміла) намагається втриматися на посаді за будь-яку ціну

Колектив державної організації Комбінат «Дніпро» (м. Сміла) став заручником амбіцій та бажання Наталії Матусевич за будь-яку ціну зберегти повний контроль над підприємством та посаду генерального директора.

Вчора, 26 лютого 2020 року, колектив державної організації на вимогу, відстороненого від виконання посадових обов’язків генерального директора, заблокував вхід на територію виконуючому обов’язки, призначеному на період проведення позапланового внутрішнього аудиту Андрію Радіонову. Заяву щодо порушення Наталею Матусевич вимог законодавства України було передано до відділення національної поліції. 

Наказ щодо проведення на комбінаті позапланового внутрішнього аудиту був підписаний 04 лютого 2020 року. В ході його проведення було виявлено, що на складах комбінату зберігаються одночасно продукти харчування і хімічні речовини. Вимога надати відповідні дозволи генеральним директором Наталею Матусевич була проігнорована. З метою унеможливлення впливу на рішення аудиторської групи, головою Державного агентства резерву України було прийнято рішення про відсторонення Наталії Матусевич від виконання обов’язків генерального директора на період проведення аудиту. Відповідний наказ підписано 24 лютого 2020 року.

«Я переконаний, що пані Наталія Матусевич намагається маніпулювати думкою колективу державної організації Комбінат «Дніпро» у власних цілях. Наше завдання провести глибокий аудит кожного державного підприємства та організації, що належать до сфери управління Державного агентства резерву України. У разі виявлення порушень, документи будуть передані у відповідні правоохоронні органи та прийнято рішення щодо подальшої долі відсторонених, на період аудиту керівників», – про це заявив Голова Державного агентства резерву України Ярослав Погорілий.