Керівництво Дунаєвецького КХП завадило оглянути зерно Держрезерву

Вчора відповідальний зберігач зерна ДП «Дунаєвецький КХП» всупереч обов'язку не допустив уповноважених представників Держрезерву та потенційних учасників майбутнього аукціону до огляду зерна та відібрання проб для аналізу. Офіційна версія — «Ми приймаємо кукурудзу». Неофіційна — перешкодити прозорим конкурентним торгам!

Не допомогло навіть втручання Нацполіціі. Планувалось оглянути понад 33 тис. тонн зерна, що виставлено на торги, вартістю більше 70 млн. гривень.

«Такі дії є незаконними та неприпустимими з боку державного елеватора. Сподіваюсь правоохоронні органи дадуть належну оцінку цій ситуації. Прошу МінАПК, якому підпорядковується ДП «Дунаєвецький КХП», втрутитись та прийняти відповідні рішення», — прокоментував подію Вадим Мосійчук, Голова Державного агентства резерву України.

Зі свого боку, для забезпечення прозорих і відкритих торгів та залучення якомога більшої кількості учасників і формування конкурсної, ринкової ціни на зерно, Держрезерв:

1)  Переносить запланований аукціон на 29 грудня 2016 року.

2) 19 грудня пропонується провести спеціальний виїзний тур на підприємство для потенційних учасників торгів, де вони зможуть самостійно оглянути та відібрати проби зерна.

3)  До 21 грудня оприлюднить інформацію про оцінку та наявні якісні показники  зерна.

4)  У день аукціону — 29 грудня проведе он-лайн трансляцію торгів, які, не виключено, відбудуться на самому підприємстві.

Тож, друзі, запрошуємо до участі в аукціоні всіх бажаючих!  Лише чесна і прозора конкуренція є запорукою справедливої ринкової ціни на зерно!

Контакт для участі в аукціоні та турі на підприємство — телефон: (044) 226-22-64 та скринька: office@gosrezerv.gov.ua