Голову Держрезерву Вадима Мосійчука відсторонили від виконання обов‘язків

Голову Держрезерву Вадима Мосійчука відсторонили від виконання повноважень за посадою на час здійснення дисциплінарного провадження. Відповідне Рішення було прийнято 26 червня на засіданні Уряду. 

За словами Голови Держрезерву Вадима Мосійчука, жодного аргументу та можливості пояснити перед засіданням Уряду ситуацію, жодної реакції на лист та прохання втрутитись у ситуацію Прем‘єр-міністра, тільки сухе констатування факту відсторонення на час дисциплінарного провадження.  

За майже чотири роки перебування на посаді це третя спроба усунути Вадима Мосійчука від виконання обов‘язків. Мосійчук наголосив, що за чотири роки всупереч всім перевіркам, обшукам, неймовірному тиску на його особисто та родину, він виявив та поламав цинічні схеми та оборудки довкола Держрезерву. Свої переконання, рішення Уряду, честь та гідність Мосійчук планує відстоювати у судовому порядку.

«На посаду Голови Держрезерву мене запросив Айварас Абромавічус. Коли я прийшов у Держрезерв, взяв на себе зобов‘язання навести лад в системі та зробити її ефективною. Цим впродовж чотирьох років займався, продовжуватиму й далі», - резюмував Вадим Мосійчук.