Голова Держрезерву взяв участь у засіданні РНБО під керівництвом Президента України

26 грудня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони з питання закінчення дії указу Президента України про введення воєнного стану. Як заявив Петро Порошенко, правовий режим воєнного стану не буде продовжений, якщо не відбудеться широкомасштабного вторгнення Збройних сил РФ на територію України.

За словами очільника відомства Вадима Мосійчука, усі підприємства системи у цей період працювали у штатному режимі, адже для держрезерву воєнний стан – це стандартна ситуація, бо відомство постійно наготові до виконання завдань та рішень  КМУ щодо надання допомоги у кризових ситуаціях, у тому числі й під час введення воєнного стану в країні в цілому чи в окремих її регіонах. Це і є головна місія Держрезерву.

 Зазначимо, що Державним агентством резерву України у 30 денний термін воєнного стану також було здійснено усі кроки по запровадженню заходів правового режиму воєнного стану. Зокрема, надано повну інформацію про можливості забезпечення ЗСУ матеріальними цінностей держрезерву відповідно до звернень Міноборони. А також на звернення Секретаря Ради нацбезпеки та оборони надано звіт про наявність та якісний склад матеріальних цінностей мобілізаційного резерву у розрізі центральних та місцевих органів виконавчої влади та підприємств, які належать до сфери їхнього управління.  З метою раціонального використання мобілізаційного резерву, у тому числі медичного призначення, Держрезервом направлено пропозиції щодо їхньої передачі до десяти обласних держадміністрацій, на території яких було введено воєнний стан.