Голова Держрезерву взяв участь в офіційному відкритті проекту технічної допомоги Україні в процесі впровадження реформ у секторі енергетики

Вчора,  8 листопада,  Голова Держрезерву Вадим  Мосійчук взяв участь в офіційному відкритті проекту технічної допомоги Україні в процесі впровадження реформ у секторі енергетики відповідно до міжнародних зобов’язань.

Метою даного проекту є допомога Україні у створенні дієвої нормативної бази, яка сприятиме конкуренції, забезпечить ефективність ринків, привабливі умови для інвесторів, а також сприятиме сталому розвитку енергетичного сектору.

Державне агентство резерву України також долучилось до такої співпраці. З вересня минулого року Держрезерв очолив роботу з імплементації Директиви 2009/119/ЕС, а саме створення стратегічних запасів нафти та нафтопродуктів. Впродовж поточного року вже було проведено декілька зустрічей з європейськими експертами та отримано їх підтримку у напрямку реформи,  здійснено розрахунки щодо кількісного складу стратегічних запасів. До технічної допомоги в даному проекті залучені експерти з консорціуму Kantor, з якими Держрезерв розробляє Робочий план імплементації.  Європейське Співтовариство понад три роки чекало на такі конкретні кроки.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості і Міністерство економічного розвитку та торгівлі також підтримують Державне агентство резерву України на шляху імплементації євродирективи.  Наразі Держрезерв уже затверджений головним виконавцем у впровадженні реформи щодо формування стратегічних запасів нафти та нафтопродуктів.

 

photo_2016-11-09_13-42-28

img_3623