Європейці підтримують створення в Україні запасів нафти та нафтопродуктів, — Вадим Мосійчук, голова Держрезерву

На сьогоднішній апаратній нараді голова Держрезерву Вадим Мосійчук повідомив присутнім про зміст зустрічі із директором секретаріату Енергетичної Спільноти (Energy Community) Янушом Копачем, яка відбулась 28 вересня на 8-му Нафтовому Форумі у Белграді.

«Ми докладно поспілкувалися на тему виконання Директиви 2009/119 / EC та створення в Україні запасів нафти та нафтопродуктів. Пан Копач схвально оцінив результати моєї річної роботи на посаді голови Держрезерву та прогрес у просуванні до цілей Євродирективи», — розповів Вадим Мосійчук, голова Державного агентства резерву України.

Януш Копач підкреслив на зустрічі всебічну підтримку з боку європейської спільноти, в тому числі і консультативну. Та попросив українських партнерів надати оновлену «Road map» (Дорожню карту – англ.) планів та інформацію по створенню стратегічних резервів нафти та нафтопродуктів в Україні.

«Чекаємо на експертів Energy Community вже у листопаді. Вони прийняли наше запрошення. Будемо разом шукати найкращі практики по забезпеченню енергетичної безпеки країни», — підкреслив Вадим Мосійчук.

Також у планах Держрезерву — збільшення кількості закупівельних процедур організацій та підприємств через систему ProZorro — це один з головних пріоритетів агентства до кінця року.

«Зараз розглядаємо можливість передачі мобілізаційних резервів баз облпостачів на баланс обласних держадміністрацій. Думаю це можливо», — додав, резюмуючи свій виступ на апаратній нараді, голова Держрезерву Вадим Мосійчук.