Доходи організацій Держрезерву зросли за підсумками 2016 року на 54%

У 2016 році фактичне надходження коштів державних організацій структури Держрезерву зросло на 54% — до 64,18 млн. гривень. Це на 22,38 млн. грн. більше у порівнянні із результатом 2015 року (41,8 млн. грн.) та на 16,68 млн. грн. перевищило планові показники доходів від організацій.

Про це у своєму виступі на плановій нараді сказав голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук.

«Це означає, що де-факто неприбуткові за своєю формою комбінати можуть працювати прибутково навіть без жодного державного фондування. Таке стрімке зростання доходів завдячує по-перше, «вибілюванню» фінансових потоків підприємств, і по-друге, налагодженню роботи як за основними напрямами діяльності, так і по другорядним», — заявив Вадим Мосійчук, голова Державного агентства резерву України.

Є серед ДО (державних організацій) явні лідери, що продемонстрували просто шалений ріст доходів. Це комбінат «Прогрес» та комбінат Айстра, який спромігся заробити на 3 млн. грн. більше, ніж планував. На третьому і четвертому місці комбінати «Салют» та «Світанок», що перевиконали план на 2,3 і 1,7 млн. гривень, відповідно.

На думку Вадима Мосійчука позитивний результат свідчить про ефективність кадрової політики, що проводилась керівництвом Держрезерву впродовж минулого року. «Таке відповідальне відношення дає нам усі підстави переглянути мотиваційні стимули директорів на 2017 рік. Впевнений — це спонукає й інших працювати на повну», — підкреслив голова Державного агентства резерву України.

Також Вадим Мосійчук нагадав присутнім про рух підприємств у напряму консолідації, запланований на цей рік. «Холдинг підприємств аграрного сектору «Агрорезерв» створимо першим. Тому маємо не скидати оберти та постійно пришвидшувати темпи зростання результатів діяльності підприємств та організацій Держрезерву», — додав Вадим Мосійчук.